Мотори, рок и шоу в Рила и Пирин

Мотори, рок и шоу в Рила и Пирин | StandartNews.com

 

Мото рок фест събра стотици любители на моторите и рок музиката в местността Предел този петък. Деветият събор събра рокери от цялата страна, Македония и Гърция. Ревът на машините и песните ще огласят планините Рила и Пирин до неделя. Преди купона свещеник отслужи водосвет за здраве и благоденствие на всички.

Много игри забавляваха присъстващите в петъчната вечер, а огромни количества бира утолиха жаждата им. десетки се включиха в надпреварите по дартс от мотор, сапунена борба, бутане на бирен кег с мотоциклет, мятане на бирен кег, надпиване с бира и айран, дърпане на въже. Не мина без състезание за най-много и най-атрактивни татуировки, за най-шумен мотоциклет, за най-добра самоделка. Първата вечер на сцената забиха групите „DASS" и „Black rose". В събота сутринта местността Предел пак кънти от рок музика. Рев на стотици мотори сякаш припява на мелодиите. За всеки, който пътува през планинския проход, е ясно едно – наблизо има рокерски събор.

В бивака на рокерите върви процедура по събуждане. Преди обяд мъжете и жените се стягат за почетната обиколка на Разлог. Проверяват моторите си, въртят по кръгче на поляната, за да се уверят, че всичко е наред. За реда и сигурността в лагера се грижи 24-часова полицейска охрана. Не липсва и лекар, както и линейка.

„Ние също имаме наши патрули по сигурността. За това събитие много ни помага и община Разлог. Никак не е лесна организацията, но с желание всичко се постига. Тук са близо 1000 рокери", каза председателят на Мото клуб „Пирински вълци" – Благоевград Методи Методиев - Вожда. Навсякъде са паркирани най-причудливи мотоциклети, някои от тях самоделки. Открояват се обаче и доста скъпи, които струват по над 100 000 лева. Но влезе ли ти бензин в кръвта, няма спиране. Да си рокер, това е до живот - вятър в косите, рев на двигател в ушите, свобода в душите", категорични са рокерите. След почетната обиколка на Разлог те отново се върнаха в лагера си в планината, за да се отдадат на нови игри и забавления. Направиха и зрелищни демонстрации с моторите си.

Певците от „Перун" ще дадат старт на купона в тази вечер с народни песни, а след тях отново идва ред на рока с изпълненията на бандите „Rock Heart" и „Rocka Rolla". Гвоздей в забавленията обаче и двете вечери са горещите танци на професионалните стриптизьорки от Клуб „Velvet", издадоха рокери.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай