Мост в Ловеч пропадна заради придошлите води на Осъм

Мост в Ловеч пропадна заради придошлите води на Осъм | StandartNews.com

Ловеч. Транспортен мост в Ловеч пропадна заради придошлите води на Осъм, предаде Дарик.

Съоръжението е главна пътна артерия за част от индустриалната зона на града, за местностите Сенан тепе и Липака, където има вили, както и за няколко близки села и Севлиево.

Прекъснати са всички инфраструктурни връзки за подаването на природен газ и вода.

Кризисен щаб, свикан от кмета Минчо Казанджиев, установи на място в петък пропадане от около 40-50 см.

Вследствие на това част от пътното платно е пропаднала и са се открили фуги над трите опори.

Мостът е затворен за превозни средства и пешеходци, предстои да бъдат поставени метални ограждения, както и жива охрана.

Уведомени са Агенция „Пътна инфраструктура", чиито представители се очаква да пристигнат на място в Ловеч, и Спешна помощ.

Работата на кризисния щаб към община Ловеч продължава и днес. По думите на кмета Казанджиев, решението на проблема е основен ремонт на моста, който е строен преди повече от половин век.

Но не е ясно кога може да стане това, така че пътното съоръжение може да бъде затворено с месеци.

Още снощи са проверени останалите мостове в Ловеч, информира още градоначалникът. Всички те са в изправност.

"Огледали сме го на място. Спрели сме газта, тока и водата. Натрупан е чакъл да не преминават автомобили и пешеходци, тъй като е възможно да има рискове, защото никога няма 100 процента гаранция. КАТ ще предоставят вариант за организация на движението на автомобилите. Предприели сме най-спешните и най-бързите действия, и най-неотложните мерки. Колко голяма е опасността ще се разбере, когато спадне нивото на реката, защото в момента не знаем, колко точно е пропадането вътре в реката. Риск има голям. Може и да не падне", каза Казанджиев пред БНР.

Затварянето на моста ще създаде доста неудобства за жителите, защото Ловеч остава само с един транспортен мост в другия край на града.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай