Моника Банева благодари на МВР

Моника Банева благодари на МВР  | StandartNews.com

София. Майката на Лара Банева благодари на служителите на реда. Моника Банева изпрати писмо до БТА,  в което се обръща до служителите на МВР и прокуратурата със следните думи:

Тази нощ отново прегърнах Лара! Благодаря на всички, които бяха до мен в най-тежкото изпитание за една майка. Признателна съм на служителите на МВР и на прокуратурата за положените усилия в тези трудни за Лара и мен нощи!

В писмото Моника пише още, че това е единственото й изявление пред българските медии. Жената учтиво моли да не бъде бъде притеснявана за повече информация:

Задължена съм на хората, които се вълнуваха от съдбата на моето семейство и на тези, които помогнаха много за връщането на детето ми. Но сега за нас, най-вече за Лара, е важно едно - да бъдем спокойни и да се помъчим да забравим преживяното. Разчитам на разбирането и подкрепата Ви!

Според неофициална информация за освобождаването на Лара е платен откуп. Това предаде преди малко БНТ. Похитителите са контактували с близките на момичето чрез SMS-и. Първоначално те поискали сума от няколко милиона евро.

По непотвърдените данни, антимафиоти постоянно следяли развоя на преговорите между близките на Лара и похитителите й. Така служителите на МВР са събрали информация за бандата, която отвлече Лара.

В хода на преговорите сумата за откупа е намалена значително. Това потвърди пред БНТ и заместник-главният прокурор Ася Петрова.

11-годишната Лара все още не е разпитана от МВР, това съобщи БНР. Според служителите на полицията една от версиите е, че отвличането няма връзка с водените дела срещу бащата на момочето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай