Момиченце в тежко състояние след блудство и побой

Момиченце в тежко състояние след блудство и побой | StandartNews.com

Пореден зверски побой над невръстно дете взриви Варна и вдигна на крак полицията. Отново момиченце, при това само на година и девет месеца, бе пребито от баща си и изпадна в кома

. Детенцето, което е от село Каменар, е настанено в реанимация на УМБАЛ "Св. Марина", след като в 2 часа след полунощ в сряда майка му потърсила помощ на тел. 112. Момиченцето е системно малтретирано, положението му е тежко. Това оскотяване вече не се търпи, даде воля на възмущението си проф. Виолета Йотова, шеф на Първа детска клиника в здравното заведение. Само преди седмици екипът й спаси живота на пребитата от майка си двегодишна Сияна.

Детето от Каменар е бито жестоко, има данни и за блудствени действия, научи "Стандарт". 25-годишният баща е задържан, по случая работят полиция и окръжна прокуратура. Пребитото момиченце от ромската махала е с кръвоизливи в мозъка, в очните дъна и със сериозни увреждания на слуха. Белезите по малкото телце са с различна давност. Следи от физическо насилие има по главата, гръдния кош и по крачетата. Състоянието на детето е изключително тежко и невъзможно за понасяне, категорична е проф.д-р Йотова. Тя не дава много оптимистични прогнози, но лекарите се надяват да го върнат към живота предвид способността на детския организъм бързо да се възстановява. Тепърва ще се установяват травми и нанесени поражения със съдебномедицинска експертиза.

След като момиченцето е било докарано след полунощ, веднага тълпа роми се опитала да нахлуе в клиниката, но бързата намеса на охраната ги е спряла.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай