Момченце със счупен череп след падане от фитнес уред

Момченце със счупен череп след падане от фитнес уред | StandartNews.com

Нов инцидент с дете в парк, този път в Сандански. 10-годишно момченце падна от фитнес уред и удари лошо главата си. Драмата се разиграла в четвъртък в градския парк на курортния град. Хлапето било с майка си, но жената не успяла да предотврати падането му от съоръжението.

„В района няма охрана и инструктори. Не е задължение на общината, родителите трябва да следят за действията на своите деца", коментираха от община Сандански.

Пострадалото момченце веднага е транспортирано в МБАЛ „Свети Врач" в Сандански. „Детето е прегледано на скенер, проверени са главата и шията му. Установено е, че има счупена кост на черепа. Колегите са преценили, че трябва да се транспортира в детската неврохирургия на столичната клиника „Пирогов". То е настанено там за лечение. В момента на прехвърлянето му в София детето не е имало усложнения", каза д-р Илия Тонев, шеф на здравното заведение в Сандански.

Припомняме, че 7-годишно момиченце пострада тежко след падане във въжения парк в местността Бачиново над Благоевград миналия петък. То било редовен клиент на атрактивното съоръжение и знаело отлично мерките за безопасност. Изведнъж обаче полетяло от няколко метра височина и ударило лошо главата си в земята, тъй като откопчало и двата карабинера - металните халки, с които се хващат предпазните въжета. Детето веднага бе транспортирано в Спешно-приемно отделение на МБАЛ – Благоевград, където е прегледано и са му направени изследвания. По-късно бе закарано с реанимобил в столичната клиника „Пирогов" с черепно-мозъчна травма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай