Момче скочи под влак след е-врачка

Момче скочи под влак след е-врачка | StandartNews.com

Николай планирал от седмици да се самоубие, оставил писмо до баща си

Тийнейджър изчисли точния час на смъртта си в популярния сайт генератор timeanddate.com и се хвърли под влака от Видин за София. 16-годишният Николай Миленков от село Чупрене видял в нета, че ще умре на 18 май 10 минути след 12 часа на обед. Така решил да изчака влака при товарната гара в селото.

Момчето се скрило зад един навес и в последния момент се хвърлило под колелата на последния вагон. Не е имал никакъв шанс да оцелее, а и машинистът го е видял твърде късно, за да успее да спре. Самоубиецът е оставил и предсмъртно писмо, което е иззето от полицията и съдържанието му не се съобщава. От профила му във фейсбук обаче се разбира, че е имал намерение да сложи край на живота си по този начин.

Николай бил известен в родното си село с прякора Претенцийката. Последните месеци обаче започнал да изтрива от профила си всички, които му пишели да се откаже от намеренията си да се самоубива. Така останал съвсем без приятели. На 13 май е публикувал снимка на човек, който ляга пред влака, а под нея е написал краткото "Иде". Ден по-късно отново съобщава, че има намерение да изпълни изчисленията от сайта, защото "това е съдбата". На 17 май Николай е написал в профила си "Днес съм на този свят, от утре - в по-добър". Пак ден преди самоубийството е написал: "Утре по това време ке съм на оня свет".

Последно на стената си Николай е публикувал линк към един от сайтовете, които "Изчисляват живота на човек" и "Показват кога ще умреш". "Recording device name: Николай Николаев Миленков. Записване. Старт на записването: 07.01.1998 г. след около 10 часа сутринта. Край на записването: 18.5.2014 г. около 10 минути след 12 часа сутринта" - гласи публикацията. Майката на 16-годишното момче е с психично заболяване и се лекува в Карлуково. Баща му - също Николай, е служител в общината. Работи като секретар на комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Двамата са разведени от няколко години. До 8 клас Николай е живял при баща си в селото и е учил в местното училище. Там го смятат за чудак, защото почти не е излизал и не е общувал с връстниците си. Седял е постоянно вкъщи пред компютъра си.

След това момчето е заминало за Видин, където учи като частен ученик. Живеел е на квартира.

Никой в селото не се наема да дава отговор на въпроса какво е накарало момчето да се самоубие. Вероятността да не е могло да понесе раздялата на родителите си е само една от версиите. Другата е, че е имало странен характер - било е затворено и с потиснати реакции.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай