Млади и стари планинари от Сенокос покоряват върхове

Млади и стари планинари от Сенокос покоряват върхове | StandartNews.com

Благоевград. Малки и стари любители на природата от симитлийското село Сенокос не спират да катерят планинските върхове. Десетки планинари от Туристическо дружество ,,Пирин – Сенокос" редовно правят преходи и изкачвания.

„Най-дейни сме през последните няколко седмици, наскоро отбелязахме Националния ден на природните паркове. Тогава покорихме връх Пирин заедно с нашите приятели Туристическо дружество ,,Момини двори" в Гоце Делчев и с Деян Василев - един от създателите на планинарската карта BGMountains", сподели председателят на „Пирин – Сенокос" Георги Везенков.

Бодрата група планинари са очаровани от природата около родното си село и от магията на върха. От него се откриват пленителни гледки към върховете Албутин, Даутов, Каменишки и Плешки. За Александра Мецова това бе първият изкачен връх. Тежките планински преходи на групата ентусиасти по традиция завършват с веселба в някое заведение. Там чертаят бъдещите си маршрути, тъй като нямат никакво намерение да спират с излетите сред природата.

„Гордеем се с нашите планинари, те опознават непрекъснато българската природа, съчетават приятното с полезното. Най-важното е, че си отдъхват от напрегнатото ежедневие по най-добрия начин", твърди кметският наместник на Сенокос Христо Димитров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай