Младежи печелят от регистрация на румънци в КАТ

Младежи печелят от регистрация на румънци в КАТ  | StandartNews.com

Безработни младежи от Добрич са се изхитрили и си докарват доходи, като регистрират автомобилите на румънци в местния КАТ. От месец насам отново има наплив от северните ни съседи, които предпочитат да пестят данъци в Румъния, управлявайки автомобили с наши номера. Читатели на "Стандарт" се жалваха, че не можеш да си регистрираш автомобила за няколко часа, защото от сутринта дворът на КАТ е пълен и има опашки.

Добруджанци споделят, че си взимат по два дни отпуск, за да регистрират колите си. Находчивите младежи пък прибират на ръка между 50 и 100 лв. от румънец, за да му помогнат да получи родна табела. Румънецът заедно с регистратора директно отива при нотариус, където се изготвя пълномощно и северният съсед си отива у дома с возилото с добричка регистрация. От КАТ коментираха, че не може да се спре практиката, защото законът го позволява. Признават обаче, че всяка седмица идват писма от румънския КАТ за инциденти с коли с добричка регистрация. Румънците сами си вкарват автомобили от Германия и Италия, но за да ги регистрират у дома, трябва да броят около 2500 евро, а у нас цената е не повече от 600 лв., като в нея също са включени екотакса, "Гражданска отговорност" и други.

От добричкия КАТ раздават номера за ред, като разпознаят ли регистратор, го връщат в края на опашката и му разрешават да регистрира до една кола дневно.
На ден се дават не повече от 15 номера на регистратори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай