Митничари заловиха бус, натъпкан 240 хил. таблетки наркотик

Митничари заловиха бус, натъпкан 240 хил. таблетки наркотик | StandartNews.com

Русе. Българин с дрога за над 100 хил. евро задържаха на Дунав мост. 31-годишният мъж шофирал бус с чешка регистрация, в които митничарите открили 240 хил. таблетки, съдържащи наркотик. Общото тегло на хапчетата е 81.700 кг, които били разпределени в 51 полиетиленови плика, съобщиха от русенската митница. Младият мъж  пристигнал на трасе “изход” на ГКПП-Дунав мост малко след полунощ на 26-и март. Освен 31-годишния нашенец, който управлявал 8-местния ван “Мерцедес Бенц”, нямало други пътници.

По метода “анализ на риска” митническите инспектори насочили буса за щателна проверка. Първоначално автомобилът преминал през мобилния скенер, на който се видяло, че има несвойствено укрит товар в кухините между страничните вътрешни кори и външните ламарини. Там униформените служители открили множество светлозелени полиетиленови торби, пълни с таблетки. Извадените общо 51 пакета от возилото е трябвало да бъдат продадени извън страната - на черния пазар за около 110 хил.

При направения полеви тест веществото реагирало на амфетамин. В портфейла на шофьора и в буса са намерени  още малки количества синтетична дрога на кристали /пико/, “за лична употреба”. Медицинският преглед на водача установил, че той е управлявал автомобила след употреба на наркотик и без шофьорска книжка. Тъй като нямал завършено основно образование, не e можел да си извади свидетелство за правоуправление у нас. Случаят е докладван на Окръжна прокуратура в Русе и е образувано наказателно производство за контрабанда на наркотични вещества. Назначени са експертизи, които да установят точния състав на наркотика. Водачът и превозното средство са задържани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай