Миньорите пак се готвят за протести

Миньорите пак се готвят за протести | StandartNews.com

Стара Загора. Миньорите пак се готвят за протести. Това заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров в четвъртък в Стара Загора.

"Ако до седмица няма решение за цената на въглищата в Мини „Марица-изток", която да е различна от досегашната и да гарантира стабилност на приходите, доходите и работните места, започва организация на протести, които няма да бъдат в София, на жълтите павета, а тук в региона, в това число и с гражданско неподчинение и блокада на магистрали", каза Димитров

Според него до 6-и май се очаквало практически спиране на въгледобива, което ще доведе до ескалиране на напрежението в мините.

Пламен Димитров е поискал спешна среща с министър Асен Василев, за да попита защо не се изпълняват предложените от синдикатите преди месец 11 мерки за оздравяване на сектора - намаляване на такса "пренос" с изваждането на зелената, кафявата и американската добавка от нея, дерогацията и ценообразуването. И най-важното - задълженията на НЕК да бъдат отменени и преобразувани като държавен дълг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай