Министър Станков: Надявам се до 2 седмици да има кабинет

Министър Станков: Надявам се до 2 седмици да има кабинет | StandartNews.com

Стара Загора. "Много трудно предсказуемо е колко още ще остане служебният кабинет, но аз се надявам до две седмици да има редовно правителство, а ние да се върнем по своите работни места". Това каза служебният земеделски министър проф. Иван Станков днес в Стара Загора. Ректорът на Тракийския университет не скри, че няма нищо против да бъде министър и в едно експертно правителство, но се усъмни дали е удобният човек. Той беше категоричен, че ако служебният кабинет продължи по-дълго своя мандат, ще се наложи доокомплектоване на неговия екип. "Утре ще представя новия ръководител на програмата за развитие на овцевъдството за Катар и птицевъдството и пчеларството - проф. Марин Тодоров", даде пример министър Станков. Нещата по тази програма били в пълен застой, а точно чрез пазарите в Катар, Саудитска Арабия и други страни можело да се увеличи броят на месодайните породи овце.

"Имаме само един сектор, който върви успешно – зърнопроизводството, и отчасти биоземеделието, всичко останало е в застой или пълен регрес", посочи тъжната картина в селското ни стопанство земеделският министър. Според него най-важното в следващия програмен период на ЕС било да успеем да изградим разрушената напоителна система, която е в основата на производството на зърнени и фуражни култури, зеленчуци, плодове и др.

Министър Станков откри в понеделник край Стара Загора четвъртото изложение на агротехника, семена, торове и препарати - БАТА – АГРО. Изложителите на агротехника тази година се са увеличили с 16 на сто и са 193, а наетата изложбената площ е нараснала с 60 на сто и вече е над 40 хил. кв. м в сравнение със старта преди 3 години, похвалиха се домакините.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай