Миков и Терзиева инспектираха път към Сърбия

Миков и Терзиева инспектираха път към Сърбия | StandartNews.com

Видин. Председателят на парламента Михаил Миков и министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева инспектираха строителството на пътя Иново – Градец – Шишинци – Бойница – Кула. "Това е важен път за граничната община Бойница, с него се свързваме с Видин и Кула", обясни кметът на общината Анета Генчева.

Пътят не е ремонтиран от 1980 година насам и е бил в много лошо техническо състояние. Заради него села от общината са били откъснати от областния център. Жители на Бойница благодариха на председателя на парламента и на министър Терзиева за цялостното му обновление. Средствата за ремонта са осигурени от оперативната програма „Регионално развитие". Стойността му е 10,5 млн. лв.

Михаил Миков и Десислава Терзиева откриха в крепостта Баба Вида средовековен фестивал, посветен на европейския ден на сътрудничеството. За втори път на този ден, избран от Европейската комисия, се прави отчет за изпълнението на проектите, финансирани от Програмата за трансгранично сътрудничество "България – Сърбия". "Преди години Балканската война е разделяла нашите два народа, но в модерна Европа границите ни свързват", заяви при откриването на фестивала Михаил Миков. Той напомни за обещанието при село Салаш да бъде открит нов ГКПП със Сърбия и изтъкна, че правителствата, министрите и депутатите трябва да помагат за общуването между хората от двете страни на границата.

В крепостта представители на асоциациите за средновековни изкуства и занаяти „Модус Вивенди" – България и „Бели орли" – Сърбия, показаха бойни умения в исторически доспехи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай