Местният парламент в Кърджали пак остана без председател

Местният парламент в Кърджали пак остана без председател  | StandartNews.com

Кметът на Кърджали: Има опасност да не получим 3-те милиона за депото за отпадъци

Заседанието на местния парламент в Кърджали приключи с провал тъй като всичките двадесет и четири общински съветници на Движението за права и свободи не влязоха в залата.Така на поредна трета сесия не бе избран председател на Общинския съвет. Номинираните двама от най- голямата група, тази на Движението, Байрам Байрам и Раиф Мустафа, след четири гласувания не успяха да съберат болшинство." ДПС бойкотира собствената си легитимация, така се блокира работа на органа за местно самоуправление", коментира областният управител Илия Илиев.

Кметът на Кърджали Хасан Азис призова за свикване на нова сесия на местния парламент до края на календарната година.„Отлагането не търпи отлагане, защото трябва да се гласува залог, срещу който общината ще получи от републиканския бюджет 3 млн.лв. за довършване на Регионалното депо за обработка на твърди битови отпадъци", подчерта градоначалникът. По думите му друга важна точка е приемането на Наредба за такса смет.

"Надявам се политическият разум да надделее над политическите емоции", заяви още кметът Хасан Азис. Според съветници от ГЕРБ неизбирането на председател на местния парламент е безотговорно поведение на колегите им от ДПС, което поставя общината в безтегловност. От групата на БСП определиха поведението на групата съветници на ДПС като обида за гражданите на Кърджали. Социалистите поискаха нови избори за общински съветници, ако създалата се кризисна ситуация в 41-местния парламент продължи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай