Мелничани правят сдружение за развитието на града

Мелничани правят сдружение за развитието на града | StandartNews.com

Жители на най-малкия ни град Мелник искат да върнат старата слава на населеното място. Те вярват, че с общи усилия могат да гарантират развитието на курорта. Наричаният в миналото „Богозидан град" заслужава по-добро бъдеще, твърдят местни хора. Те вече проведоха среща с новия кмет на община Сандански Кирил Котев, с когото обсъдиха проблемите и необходимите стъпки за развитието на архитектурно-художествения, археологически и природен резерват. Защото с години не са решени проблемите в инфраструктурата, сметосъбирането и осветлението. Всичко това води до отлив на туристи от страната и чужбина. Не е тайна, е в момента тук няма нито здравна служба, нито аптека, нито лекар.

"За да се случи това, което искаме, ни трябва силно лоби в изпълнителната власт. Някога Мелник имаше приятели и сподвижници на всички нива в държавната йерархия. Без подкрепата на депутати, на министри, без помощ на национално ниво, няма как да успеем сами. Затова ще направим сдружение, което заедно с държавата да възроди Мелник", споделиха мелничани. Необходимо е да се организират и повече атрактивни събития, които да осигурят наплив на туристи от страната и чужбина. Да се отпечати рекламна брошура, която да се разпространява не само в региона, но и в страната. За да се върнат гостите във величествения Мелник.

„Надяваме се, че с новия кмет на града Наско Петев и с градоначалник на Сандански Кирил Котев ще решим поетапно проблемите и градът ни ще стане притегателен туристически център. Гордеем се с мелнишкото вино, с пирамидите си, с църквите си, с историята си. Трябва да рекламираме всички тези нещо", смята Илия Гърчев, който стопанисва кръчма в родния си Мелник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай