Механджии точат вино за студенти в Мелник

Механджии точат вино за студенти в Мелник  | StandartNews.com

Курортът Мелник ще посрещне стотици младежи за студентския празник на 8 декември. Вече няма свободни легла в най-малкия ни град. Тук поне за 2-3 дни ще има сериозен ръст в населението, а и възрастовата граница ще падне драстично заради наплива на празнуващи студенти от цялата страна. За тях купонът е гарантиран. Както и безплатното вино – напитката на боговете. Всички стопани на механи и заведения са се подготвили да посрещнат подобаващо младите си гости. Механджиите вече точат от течния еликсир за купона на своите млади гости.

Ще бъдат пълни не само хотелите, но и къщите за гости, и частните квартири в курорта. Младежите предпочитат най-малкия наш град, защото тук цените са по-ниски, а веселбата по нищо не отстъпва на тази в Сандански и Банско. Хотелиерите направиха специални отстъпки за нощувките на студентите - от 20% до 30%. Повечето места в базите им бяха резервирани още преди 1-2 месеца. В частните квартили нощувки се намират и само за 12 лева, а хотели предлагат за по 25 лева нощувка със закуска. В по-лускозните хотелски комплекси две нощувки със закуски и празнична вечеря струват между 100 и 120 лева. Механджиите пък са осигурили достатъчно количества от прочутото мелнишко вино, което ще се разлива на корем. За всяка компания ще има по 1-2 бутилки без пари.

Повечето стопани на механи няма да искат куверти. „Няма да задължаваме младежите да плащат солени суми за консумация. Нека всеки хапне и пийне според джоба си. Разбира се, че ще има и безплатно вино за празнуващите", уверява Илия Гърчев, който стопанисва механа м родния си Мелник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай