Мъжкарите на Банско помагат на хора в нужда

Мъжкарите на Банско помагат на хора в нужда | StandartNews.com

Благоевград. Сдружението на мъжкарите „Петел пее" в Банско ще осигури средства за подпомагане на хора в нужда в курортния град. Решението ще бъде прието на 17-ия конгрес на уникалната организация, който ще се състои навръх Петльовден, 2 февруари, в местна механа. Всеки ще дари пари за благородната кауза, която се превърна в традиция за членовете на сдружението. На най-важния форум ще стане ясно на кого ще се помогне.

Преди 3 години съратниците от „Петел пее" построиха кът за отдих в Пирин планина. Редовно почистват и облагородяват стари и занемарени пътеки в планината. Почетният председател на „Петел пее" Михаил Белчински разкри, че доста кметове и политици са подали заявления за членство, но не са издържали тестовете и затова тази година няма да се приемат управници в сдружението. 73-годишният лидер ще награди заслужилите и ще порицае тези, които са се издънили. „Има някои, които не са си платили членския внос от 20 лева. Ще проучим защо не са го направили. Който има финансови затруднения, ще му влезем в положението. Но който разполага със средства и не си е платил, ще бъде изключен", категоричен бе Белчински. След официалната част събитието ще премине в здрава веселба, на която ще се лее много вино и ракия, подплатени с вкусни бански мезета. Защото никак не е случайно, че девизът на мъжкарите е „За жените работата, за мъжете удоволствията".

„Петел пее" е доброволна мъжка организация, но членството в него е трудна работа. Кандидат-членовете минават и едногодишен изпитателен срок. „От самото си основаване сдружение "Петел пее" залага на качеството, а не на количеството. Затова и политиците никакви ги няма при нас. Но ако покажат качества, са добре дошли. Тук от години членува бившият кмет на Банско Александър Краваров, който е истински войвода и си е заслужил мястото", твърди Михаил Белчински.
Основната цел на сдружението е да укрепва достойнството на истинските мъже и няма нищо общо с политиката. "Петлите" на Банско са патриоти и участват активно в борбата срещу наркоманията, проституцията и детската престъпност. За да станеш член на „Петел пее", не е задължително да си банскалия. Но си длъжен да спазваш определени обществени норми - като пиеш, да не се биеш, да няма оплаквания от съпругата ти, че не изпълняваш семейните си ангажименти.

В края на форума всеки мъжкар ще получи удостоверение, подписано от лидера, че е бил на конгрес и в отбрана компания. Документът служи за успокоение на съпругите ни, допълни Белчински.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай