Мъж падна от скеле и издъхна

Мъж падна от скеле и издъхна | StandartNews.com

Работник се преби нелепо от строително скеле и почина на място. Фаталният инцидент станал в понеделник сутринта около 09,30 часа в гърменското село Марчево. Работникът е полетял от четвъртия етаж на новостроящ се хотел в селището, който е собственост на бизнесмен от Гоце Делчев. Докато линейката пристигне, мъжът е издъхнал, лекарите само констатирали смъртта му. Загиналият е Фаик С. от Сатовча, а строежът е на известен в района хотелиер.

Очевидци разказаха, че Садъков паднал върху мраморни плоскости и издъхнал на място. На строителния обект е работел и бащата на нелепо загиналия мъж. При смъртта на сина си мъжът припаднал и по спешност с линейка е транспортиран в болница. Там състоянието му е стабилизирано. Инспектори от Областната инспекция по труда в Благоевград веднага са извършили проверка на мястото на инцидента. Оказало се, че Фаик има трудов договор във фирмата, но като...барман. Бил обаче любител делтапланерист и се качил на строителния обект със собствени въжета.

За нещастие едното се скъсало и той полетял от 6-7 метра височина. Работодателят ще бъде санкциониран, тъй като мястото на загиналия не е било на строежа, категорини бяха от ОИТ – Благоевград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай