Маратон за поздравления из видинските училища

Маратон за поздравления из видинските училища | StandartNews.com

Видин. Заместник-областният управител на Видин Николина Ванчева успя да поздрави през половин час учениците от две училища за първия учебен ден. Най-напред тя ужави СОУ "Цар Симеон Велики", а след това – и основното училище "Иван Вазов". Депутатът от ГЕРБ Владимир Тошев не можа да се появи за поздравление в същото училище, защото трябваше да тръгне за Английската гимназия.

Кметът на Видин Герго Гергов избра да открие учебната година в училището на сина си - второкласник – СОУ "Цар Симеон Велики". Той се впечатли от "съученичките си", дошли на тържеството като майки на първокласнички. Аз съм на една крачка преди вас, обяви пред всички той. Нестандартно беше и поздравлението му към учениците: "Нека нашите деца станат първи хора в държавата".

Кметът успя да направи и кратък, но съществен отчет за работата си.

"Когато влязох преди 2 години в общината нямаше ток, не работеха светофарите. Децата в детските градини нямаха храна, а училищата – гориво. Сега вие влизате в ремонтирани училища, има храна и гориво", подчерта той.

Навсякъде училищата се обявиха за най-добри в града. СОУ "Цар Симеон Велики" е най-старото и най-авторитетното, прозвуча глас от трибуната на тържеството. В основното "Иван Вазов", където ще се учат 715 деца, обявиха, че са най-добрите, защото това показват резултатите от външното оценяване в края на миналата учебна година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай