Малчугани ваят пясъчни фигури в Бургас

Малчугани ваят пясъчни фигури в Бургас | StandartNews.com

Малчугани ще майсторят приказни герои от пясък в Бургас. Инициативата е на община Бургас, която е осигурила място за детската работилница до Пясъчния град. От 11 юни всяка събота на месеца деца от 8 до 12-годишна възраст ще могат да се потопят в детайлите в изработването на скулптури от пясък.

Всички кандидат-скулптори могат да се запишат предварително на телефон 0889/760-630, както и на касата на Фестивала на пясъчните скулптури. Детските групи са с ограничен лимит до 12 човека, а с предимство ще са първите позвънили.

Всички деца в лятното "пясъчно" училище ще се докоснат до работата на скулптора Атанас Стоянов-преподавател, истински професионалист, един от творците, чиито произведение тази година краси фестивала. Те ще се научат да ваят от пясък мини макети на оригиналните фигури.

Срещу таксата от 3 лв. за еднократно участие малките майстори на пясъчни фигури ще разполагат с всички необходими материали, специално подготвен пясък и "работно" облекло.

В рамките на 40 минути малчуганите, с помощта на компетентната подкрепата на професионален скулптор, ще творят и ще се забавляват по нестандартен и оригинален начин.

Началото на "пясъчното" училище тази събота е от 18,00 часа. Втората школа за деня е от 18.40 часа, а третата от 19.20 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай