Македонци и гърци с изпит за Винената партия

Македонци и гърци с изпит за Винената партия  | StandartNews.com

Благоевград. Нашествие на македонци и гърци ще има на 17-ия конгрес на Винената партия в Симитли. Най-високият партиен форум ще се проведе на 21 декември – датата, на която през 1996 година бе създадена уникалната организация.

Вече валят заявки за участие от комшиите от южната и западната ни съседка, както и от Австрия, Франция и Германия. В последните три години експерти на партията изнесоха открити уроци по приготвяне и консумация на напитката на боговете зад граница.

„Затова се стигна до този наплив. Всички искат да са част от нашата партия, защото сме аполитични и държим на приятелството. Очакваме десетки почитатели на виното от чужбина на нашия конгрес", твърди председателят Иван Лулейски. Организацията е отворена към всички, но си има устав, който задължително се спазва. Ще се приемат нови хора, но те трябва да държат много тежък изпит. Препитването за мераклиите да станат съратници на „винените глави" е наистина сериозно. Те сядат на една маса с комисията по приема на нови членове и пият наравно с нея. Целта е накрая да останат трезви и да не паднат под масата.

„Ние не се наливаме с еликсира, а го пием с мярка. В нашата партия вече членуват петима американци, посланикът на Виетнам. Сега е ред за западняците и на съседите ни от Гърция и Македония", разкри Лулейски. Популярността на организацията отдавна премина границите на България. Винената партия вече има членска маса над 1000 души. А след конгреса бройката ще е още по-голяма. Тук няма люспене, няма напуснали. И това не е случайно. Защото кой не харесва девиза на партията „Виното е любов, любовта е вино".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай