Луд атакува палатков лагер на протестиращи

Луд атакува палатков лагер на протестиращи | StandartNews.com

Пловдив. Психично болен мъж е атакувал късно вечерта в четвъртък палатковия лагер на протестиращите пред Областната управа в Пловдив. Около 22.30 часа мъжът се промъкнал до лагера и започнал да къса плакатите и транспаратните, които са разпънати пред палатките.

Докато вършеел, нападателят крещял "Като искате война - ето ви война". По същото време на мястото не е имало протестиращи, но охраната на Областна управа го видяла и натиснала паник бутона. Минути по-късно пристигнали две патрулки, които заловили 40-годишния мъж. При ареста той не е буйствал. Настанен е в Центъра за психично здраве, където е лежал няколко пъти.

По същото време друг инцидент беляза протестите под тепетата. Бившият депутат от СДС Христо Марков, който е един от водачите на недоволните пловдивчани е бил уцелен с парче от тухла. Марков се прибирал от протеста към дома си по улица "Петър Шилев", която се намира точно до Шекер махала. По думите му вървял бавно, защото районът не е осветен. Изведнъж от храстите изскочили двама мъже и хвърлиха по него огромно парче тухла, която го уцелила в гърба. После нападателите избягали в неизвестна посока. Според Христо Марков инцидентът може да не е свързан с протестите, а да е битов. И в двата случая Марков е категоричен, че няма да се откаже от протестите и те ще продължат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай