Лоша организация и опашки при плащането на общежитие

Лоша организация и опашки при плащането на общежитие | StandartNews.com

Десетки хора чакат на опашка, за да платят таксите си за общежитие. Причината за чакането според повечето хора е лошата организация, информира Нова ТВ.

Първите студенти са дошли да се запишат в 4 часа сутринта в понеделник. Повечето от студентите са със саковете, пристигнали със своите родители, за да ги настанят в общежитията в Студентски град.

„Вместо да се записваме в блоковете, в които живеем, ние трябва да се регистрираме тук. Няма никаква организация", възмути се един от студентите, чакащи на дългата опашка.

„Чух какво казаха студентите, но не е така. Има достатъчно места. За да стане опашката вчера толкова голяма, е поради факта, че вчера беше първият ден, в който се настаняват първокурсниците. А всеки един от тях трагва с един или двама родители, които правят още по-голяма опашката", обясни Евгения Гогова, директор поделение „Социално-битово обслужване".

„Мисля, че трябва да придружим своите деца, поне по един родител. Не сме по двама-трима", контрира един от родителите.

„При положение, че за общежитие са класирани 1200 души, и вчера са минали 1000 от тях, колко родители е имало с тях – още 1000 или 1500. И затова е станало това нещо. Не е възможно всички да бъдат настанени още първият ден и е нормално да се получат големи опашки", добави Евгения Гогова, директор поделение „Социално-битово обслужване".

А крайният срок за заплащане на таксите е 30 септември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай