Лайнерът Sinfonia доведе 2000 туристи в Бургас

Лайнерът Sinfonia доведе 2000 туристи в Бургас | StandartNews.com

Лайнерът „Sinfonia" елегантно акостира на Морска гара Бургас рано тази сутрин. Плаващият луксозен град е собственост на една от най-големите круизни компании MSC. Близо 2 000 туристи от различни националности стъпиха на бургаски бряг. Те ще имат възможност да разгледат града и региона. Повечето пасажери веднага отпътуваха за Созопол и Несебър. За всички туристи, които пожелаха да се разходят из Бургас бяха осигурени модерни автобуси, по съвместна инициатива на „Пристанище Бургас" ЕАД и общината, които да ги превозят от кораба до центъра на града. Част от гостите се отправиха на морска екскурзия до най-атрактивната бургаска туристическа дестинация - остров „Света Анастасия".

До момента на Морска гара Бургас са акостирали пет круизни кораба с почти 8000 пасажери, с което дестинация Бургас отново е сред лидерите в регион Черноморски басейн.

Настоящият курс на луксозния „Sinfonia" е от Генуа, Италия до Гърция през Турция и България. През тази година са вложени милиони евро за обновяването кораба. Плаващият дворец е удължен с нова секция и вече е 275 метра, увеличен е и капацитетът на каютите с 500 места. Височината на лайнера е 54 метра. Добавени са повече зали за забавления, нов басейн, повече каюти с балкон. Интериорът из целия кораб също е подновен и разполага вече с открит басейн с детски аква парк, луксозен ресторант и нощни клубове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай