Лъки отново спипан да сече незаконно дърва

Лъки отново спипан да сече незаконно дърва | StandartNews.com

На изпечения бракониер с прякор Лъки за пореден път не му провървя и бе спипан да извозва добита незаконно дървесина в гората край Банско. Системният нарушител Лазар Юруков, който за последните 15 години има 35 акта за различни провинения в държавните гори в района на Разлог, Добринище и Симитли, действал във вторник следобед заедно с още двама свои авери. Тримата мъже са от Разлог, но решили да секат дърва в района на Банско, в местността Църнако.

Бракониерите натоварили дървесината на два високопроходими джипа – „Нисан Терано" и „Мицубиши". Акцията по заравянето им е проведена във вторник вечерта. Нарушителите не са оказали съпротива при задържането им. В нисана пътували 37-г. разложанин Лъки и 40-г. му съгражданин В.М., а в мицубишито – 39-г. И.Т., също от Разлог. В двете ремаркета имало около 80 броя разкроена дървесина от черен бор, която е добита незаконно.

Стойността на нанесената щета е в процес на установяване. Тримата нарушители са задържани със заповед в ареста до 24 часа. Образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл.235, ал.1 от НК – за незаконна сеч. Наказанието е до 6 години лишаване от свобода и глоба от 1000 до 20 000 лева. Конфискувани са двата високопроходими джипа, ремаркетата и два бензиномоторни триона, с които е извършена сечта. Задържаните дърва са около 3,5 куб. метра иглолистна строителна дървесина от черен бор. Уведомена е и Районна прокуратура - Разлог. Комисия от ДГС - Добринище установява на място нанесените щети на държавните горски територии. Лазар Юруков е многократно задържан за различни нарушения в държавните гори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай