Кукли разсмиват видинчани

Кукли разсмиват видинчани | StandartNews.com

Кукли оживяха по видинските улици и квартали и разсмяха не само децата, но и по-възрастните. Първите юлски дни бяха посветени на кукления театър в рамките на фестивала "Дунавски вълни", в който взеха участие и гости от чужбина.

Постановката "Шарено човече" на формация "Точица" първа събра малчуганите на детската площадка до жилищния квартал "Химик".

Актьорите от общински драматичен театър във Видин също играха на открито. Те представиха "Хитър Петър" в двора на Центъра за социална рехабилитация и интеграция. Поучителните истории на любимия герой от народните приказки разсмяха децата и в Крайдунавския парк.

Гостите от сръбския театър "Зоран Радмилович" играха за малчуганите "Червената шапчица" на откритата сцена на площад "Бдинци". Актьорите от театър "Абсурд" показаха "Тото и момичето", а "Косе Босе" гостува на малките зрители от квартал "Нов път".

Театралните дни са реализирани по проект на общината за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ "Подкрепа за създаване и промотиране на иновативни културни събития" на Оперативна програма "Регионално развитие" на Европейския съюз.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай