Крумовградчани ще пътуват за Гърция през Маказа

Крумовградчани ще пътуват за Гърция през Маказа | StandartNews.com

Момчилград. Момчилград ще кандидатства с проектно предложение за изграждане на нов пътен участък, който ще скъси разстоянието от Крумовград до ГКПП „Маказа", съобщиха от общинска администрация.

Ако проектът бъде одобрен, жителите на граничната община ще пътуват за Гърция през Момчилград. Сега връзката между Крумовград и граничния пункт с южната ни съседка се осъществява през спирка „Джебел".

Проектното предложение на община Момчилград е по мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони" от ПРСР и предстои да бъде внесено в МЗХ. В проекта са предвидени изграждане на ново мостово съоръжение над река Върбица, рехабилитация на надлез над ж.п. линията Кърджали – Подкова, рехабилитация на кръговото кръстовище и ул. „Генерал Генов" в Момчилград, изграждане на ново пътно кръстовище.Максималният размер на допустимите разходи, за които се кандидатства, е в размер на 3 млн. евро.

Община Момчилград откри процедура по отчуждаване на имоти, намиращи се в землище Момчилград и землище с.Седлари във връзка с реализацията на обект "Пътна връзка Момчилград с път І-5 Кърджали-Подкова ново строителство от км 0+000 до км 1+205". В землищата на Момчилград и с. Седларе ще бъдат отчуждени около 4 дка площ като на собствениците и наследниците ще бъдат изплатени 9 хил. лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай