КРИБ иска колеж по строителството в Кърджали

КРИБ иска колеж по строителството в Кърджали | StandartNews.com

Да бъде създаден Колеж по строителството в Кърджали, това предлага КРИБ. Идеята бе анонсирана днес от зам.-председателя на организацията Иван Бойков. Той уточни, че с намерението вече е запознат и министъра на образованието Тодор Танев, който е дал своята подкрепа. Иван Бойков и председателят на КРИБ Кирил Домусчиев участваха в среща с членовете на местната структура на КРИБ. На форума Кирил Домусчиев подчерта, че Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България формират 3/4 от брутния вътрешен продукт на страната, също, че за последните 12 месеца сдружението е увеличило два пъти членската си маса.„ Където има сив сектор КРИБ е там и е организацията, която се бори срещу него.Защото ние претендираме, че в нашата организация няма компании, които да са в сивия сектор", подчерта още Кирил Домусчиев. По думите му благодарение на КРИБ не е допуснато увеличение на данъците, въпреки огромния натиск от партии, министри и други лица.

Домусчиев съобщи, че на 7 декември КРИБ ще организира дискусия в София на тема „Реформите в България", в която ще участват еврокомисарят Кристалина Георгиева, министър-председателят Бойко Борисов, министърът на финансите Владислав Горанов. На нея предстои да бъде направена равносметка какво точно е извършено от КРИБ заедно с правителството и политиците и какво не. Според Кирил Домусчиев от КРИБ продължават да считат, че реформи почти няма.„Има замазване и прах в очите", каза председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.
Той посещава за първи път регионална структура в страната, откакто е председател на КРИБ. Домусчиев приветства предложението на инж. Фахри Изриз ,председател на кърджалийската организация да бъде домакин през 2016 г. на национална среща на всички регионални структури.

Организация на КРИБ в Кърджали съществува от 2011 г. като стартира с 26 фирми, а сега обединява около 100.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай