Край на дупките по Самоводската чаршия

Край на дупките по Самоводската чаршия | StandartNews.com

Велико Търново. С нова настилка ще посрещне туристите през летният сезон Самоводската чаршия в старата столица, съобщиха от общината. Калдъръмът, който беше разместен на места и се образуваха дупки не беше подменян повече от 50 години. Сега ще бъде изцяло подменен и пренареден за новия сезон. Кмета на Община Велико Търново Даниел Панов инспектира лично как вървят дейностите по ВиК проекта на входа на Самоводската чаршия. По разпореждане на кмета на общината спешно е извършено асфалтиране на участъците от ул. „Стефан Стамболов", върху които вече е извършена подмяна на ВиК съоръженията. През нощта ще бъде извършено цялостно измиване на улиците в централната градска част, за да може Велико Търново да посрещне подобаващо един от най-светлите християнски празници.

Даниел Панов нареди непосредствено след Великденските празници - след 7 май да бъдат монтирани устройства, ограничаващи движението, които ще регулират влизането и движението на МПС по Самоводската чаршия. Решението е взето след разговори с майсторите, търговците и собствениците на заведения на чаршията. Те са изразили надежда, че след дълги години очакване Даниел Панов най-сетне ще намери разумно и трайно решение на този наболял проблем.

След въвеждането на ограничителните мерки автомобили ще бъдат пропускани за влизане на Самоводската чаршия само за по два часа сутрин и вечер за нуждите на търговските обекти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай