Кръшни хора и музика за 101 години свобода

Кръшни хора и музика за 101 години свобода | StandartNews.com

Благоевград. С изпълнения на популярни български певци и музиканти приключиха тържествата по повод 101 години от освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония. Стотици благоевградчани се събраха на площад „Георги Измирлиев", където чуха традиционен български фолклор, светлинни ефекти и модерна поп музика. Звездният концерт започна с националния химн в изпълнение на ансамбъл за старинна българска музика „Юлангело". Напълно в духа на празничния 5 октомври прозвучаха песни за революционери и храбри сражения, донесли свободата на български народ.

Гвоздей на програмата за тържествената вечер бяха песните на Деси Добрева, която пренесе шоуто от сцената при публиката. Млади и стари извиха кръшни хора под звуците на „Лудо Младо" и „Ах, къде е мойто либе", а младата българска певица довърши своето изпълнение сред множеството.

На хорото се хвана и кметът Атанас Камбитов. Минути преди тържествената заря да озари небето над празничния Благоевград звън на тъпани разтърси централния площад на града.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай