Крадец застава пред Темида, част от откраднатото му избягало

Крадец застава пред Темида, част от откраднатото му избягало | StandartNews.com

Добрич. 42-годишен жител на балчишкото село Царичино с инициали Ст. Р. днес застава пред Районен съд - Балчик по обвинение в кражба на 12 заека, съобщиха от Съдебната палата. В навечерието на коледните празници миналата година обвиняемият гаврътнал 200-300 гр ракия в селския хоремаг и между 15.30 -16.00 часа на път за вкъщи, прескочил портичката на двор, собственост на балчиклия, в който имало и стопанска постройка. Подпийналият Ст.Р. решил да види какво има в постройката и влязъл, защото вратата не била заключена.

Там открил клетки със зайци от смесена порода „великан – чинчила". Мъжът намерил чувал и извадил зайците от клетките, като ги напъхал в чувала. Излизайки навън видял още две клетки и взел от едната от тях заека. Така с 12 заека в чувала, чиято обща стойност, според вещото лице по делото към момента е била по пазарна цена 258 лв., Ст. Р. се прибрал у дома, като оставил зайците в кухнята си. На другия ден поканил свой приятел, който е привлечен за свидетел по делото, и го помолил да заколи четири от зайците и да ги сготви по повод коледните празници.

Обвиняемият заедно с приятеля си и още един техен познат, също привлечен за свидетел, изяли четири от зайците - изпечени на фурна. Докато приготвяли трапезата и хапвали, другите 8 зайци, които били пуснати на свобода из кухнята избягали. В обвинителния акт се посочва, че Ст. Р. успял да хване един от тях.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай