Кръчмар отива на съд, гонил контрольори

Кръчмар отива на съд, гонил контрольори | StandartNews.com

Разград. Кръчмар отива на съд, защото хулиганствал и тормозил държавни служители по време на инспекция в неговото заведение.

37 годишният собственик на кафене "Бистро" в Завет ще отговаря задето псувал, блъскал и обиждал две контрольорки от РЗИ в Разград.

В сряда около обяд Полина Христова и Айше Съфет влезли на проверка в бистрото. Те заварили кръчмата яко задимена, а посетителите спокойно пафкали цигари,въпреки забраната за пушене на обществени места. Инспекторите съставили акт на чорбаджията, но той скъсал наказтелното постановление и се нахвърлил върху тях с обиди и закани, като ги изблъскал от заведението.Уплашени, но решени да спазят закона, жените потърсили полиция и придружени от униформени се върнали в кръчмата, за да връчат акта за глоба от 300 лева.

Това не е единственият случай на нападение срещу инспектори от нашата служба, призна д-р Ася Генева, шеф на отдел "Обществено здраве" в РЗИ Разград. Случвало се и друг път контрольори да търсят помощ от МВР служителите, за да избягнат саморазправа с тях от страна на търговци и ресторантьори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай