Козирка падна секунди преди семейство на мине под нея

Козирка падна секунди преди семейство на мине под нея | StandartNews.com

Сливен. Козирка на вход по чудо не уби хора в Сливен. „Козирката падна секунди преди съседа Васил да влезе във входа със семейството си в събота вечерта. Малко преди това бяха спрели с колата си пред входа", заяви пред „Стандарт" бай Христо от вход „А" на блок №6 на сливенския квартал „Даме Груев". Пенсионерът става свидетел на случилото се, гледайки случайно през прозореца на своя апартамент.

Плочата, която служи да предпазва хората от дъжд, пада около 20,15 часа в събота. „Чу се силен шум, стана изведнъж. Добре, че няма убит човек. Арматурата беше прогнила и никой не се интересува", казва бай Христо. Хората от входа не знаят дали да търсят съдействие от общината, защото апартаментите са частни, както и общите части на блока, строен преди 44 години.

„Помня, че един пиян прави козирката преди 44 години. Самият блок в началото беше наклонен, та го изправяха с танкове", заяви Георги Анастасов, който в неделя сутринта единствен започна да събира с метла останките от козирката. Според Анастасов вина за станалото носи един от бившите управители на входа.

„След малко щях да излизам с 5-месечното си бебе, а снощи чух шума", сподели Андрияна Димитрова, докато правеше снимки със своя таблет.

Блок №6 в квартал „Даме Груев" е строен през 1970 година. Намира се точно срещу сливенската жп гара, в непосредствена близост до някогашната танкова бригада.

Преди 2 години падна козирката на блок №17 в квартала, който е еднотипен с блок №6. Всеки от блоковете има по 4 входа, на 8 етажа.

В неделя сутринта на място пристигнаха роми от близкия квартал „Надежа". Те предложиха да почистят отпадъците срещу 30 лева, което прави по 1 лев на апартамент. Собствениците обаче не се съгласиха.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай