Компенсират ветото за коли в Морската с нов паркинг

Компенсират ветото за коли в Морската с нов паркинг  | StandartNews.com

Варна. Издадените две огранителни заповеди за движението на коли в Морската градина остават в сила, въпреки че са обжалвани, каза кметът на Варна Иван Портних. По тях има заведени общо 20 дела на собственици и наематели, които се чувстват потърпевши от забраната.

Общината ще компенсира ветото с изграждане на паркинг за 140 автомобила и 15 автобуса по дължината на бул. "Приморски", покрай оградата на пристанището, както и от страната на Малките терми. Средства ще бъдат търсени по програма "Джесика". Така ще се улесни обслужването на рейсовете, превозващи туристи, както и достъпът до културните институции. В четвъртък изтича процедурата за избор на изпълнител за Паркоустройствен план на Морската градина и след като бъде приет ще стане ясно дали алеите в нея са улици.

Конкурс ще има и за изготвяне на идеен проект за Паркоустройствен план на парка в кв."Аспарухово", който е също част от „белите дробове" на Варна. Има изискване в него да бъде предвидено изграждането на нова църква, за която миряните и новият Варненски и Великопреславски митрополит Йоан настояват.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай