Комисар Деведжиев: Усложнена е пътната обстановка в Кърджалийско

Комисар Деведжиев: Усложнена е пътната обстановка в Кърджалийско | StandartNews.com

Кърджали. След отварянето на ГКПП „Маказа- Нимфея" пътната обстановка в област Кърджали е усложнена.

„С 12 са се увеличили тежките произшествия, а леките - с 26 в сравнение със същия период на първото полугодие на миналата година. 22 повече са ранените", коментира комисар Петко Деведжиев, директор на ОД на МВР в Кърджали. Той уточни, че няма произшествия с чужди граждани.

„Чуждите шофьори са много по-дисциплинирани от българските. Според него проблемите са свързани най-вече с липса на указателни табели по трасето, а регионът на Кирково, където е граничния пункт, все още е спокоен район по отношение на престъпността. „С цел регулиране на автомобилния трафик, който в голямата си част минава през Кърджали, през летните месеци и почивните дни е въведен специален план на работа на полицейските служители", подчерта комисар Деведжиев.

От входа на Кърджали на КПП „Чилик" до изхода по посока Момчилград ще има 6 патрула. Освен това ще има патрули и в общините Момчилград и Кирково. Предвидено е поставянето и на допълнителни указателни табели на кирилица и латиница на важни кръстовища в Кърджали. С ОПУ Кърджали е договорено да бъдат повдигнати пешеходните пътеки и монтирани конзоли с хоризонтално разположени светофари, изобразяващи бягаща човешка фигура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай