"Коматево" протестира срещу Венцислав Каймаканов

"Коматево" протестира срещу Венцислав Каймаканов | StandartNews.com

Пловдив. Жители на пловдивския квартал "Коматево" протестират пред областната управа заради блокирания от областния управител Венцислав Каймаканов заем, със средствата от който трябваше да бъде ремонтиран и пътят към квартала, предаде БНР.

Пловдивският областен управител за втори път спря миналата седмица решение на Общинския съвет за теглене на заем от Европейската банка за възстановяване и развитие и го внесе в Административния съд.

Мотивите на Венцислав Каймаканов бяха неспазени срокове по процедурите на обществени обсъждания и непълна окомплектовка на документацията от комисиите в Общинския съвет, които са разглеждали предложението.

От своя страна кметът Иван Тотев определи решението на областния управител като политическо, и подчерта, че важните инфраструктурни проекти за Пловдив ще се забавят с 6 месеца по този начин и изрази увереност, че съдът ще отхвърли мотивите на Каймаканов.

Протестиращите ще внесат и подписка в областната управа. Жителите на Коматево обмислят в събота да проведат гражданско неподчинение и да блокират пътя в самия квартал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай