Командироват полицаи от страната и Румъния по морето

Командироват полицаи от страната и Румъния по морето | StandartNews.com

Варна. Общо 20 родни полицаи ще бъдат командировани от страната по морето в Златни пясъци и в курорта "Св.Св.Константин и Елена" за новия туристически сезон. „Двама униформени ще прати през лятото и северната ни съседка Румъния, предвид многото туристи, които идват от нея на почивка у нас, каза временният кмет на Варна доц. Христо Бозов.

Издръжката на командированите полицаи е за сметка на собственици на курорти, включително и храната им. Ще бъдат изпратени в комплексите и 12 пожарникари на месец от страната. Необходимо е в Златни пясъци да има един противопожарен автомобил с два екипа, като поддръжката е 20 000 лева без ДДС. Временният кмет ще разговаря с вътрешния министър от служебния кабинет за поемане на разходите от държавата. Пожарна кола трябва да има в курорта, който с база с над 50 000 легла и при инцидент да реагира незабавно.

"Ако се изпраща от Варна до Златни пясъци противопожарен автомобил са необходими поне 30 минути", каза доц. Христо Бозов.

От 1 юли започва работа общинската полиция с 45 служители, четири автомобила и 2 мотоциклета. 36 от полицаите се обучават в 6-месечен курс във Варна. Общинската полиция е организирана към структурите на МВР, но се подчинява на заповедите на кмета, осигурява обществения ред, следи за неправилно паркиране по улиците и по тротоарите, които във Варна буквално са задръстени от коли. Гражданите и гостите могат да подават сигнали за тези нередности на новооткрия общински сайт [email protected].

Със стикери "Варна –културна столица на Европа 2019" ще отличават лицензираните таксита от колите без лиценз в града това лято. Така ще се заложи на рекламната кампания по кандидатстване на града,а от друга страна ще се отсеят легалните жълти коли, от тези в сивия сектор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай