КНСБ с награди за талантливи млади музиканти

КНСБ с награди за талантливи млади музиканти | StandartNews.com

Благоевград. КНСБ ще осигури три специални награди за най-добрите млади изпълнители в областта на класическата, народната (автентична или обработена) и популярната музика.

Синдикатът ще даде право на отличените да участват в Международния детски етнофестивал в китното селище Минерални бани, област Хасково. Тази година събитието, което е посветено на Деня на детето, ще се състои на 31 май и 1 юни.

Конкурсът за млади изпъбнители се организира от БНР - Радио Благоевград и Националната хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий" в областния център със съдействието на Регионалния инспекторат на МОН. Надпреварата се проведе на 29 и 30 март в Голямото концертно студио на Радио Благоевград. Участваха само индивидуални изпълнители, които в настоящата година са ученици в V, VI и VII клас. Всеки кандидат представи 2 изпълнения в съответната област, различни по характер, с общо времетраене до 6 минути. За областите класическа и популярна музика едното произведение бе от български автор. Всеки участник сам осигури своя съпровод и получи грамота. Класираните на първите места музиканти в трите раздела взеха дипломи и предметни награди.

„Събирае се в петък, за да определим нашите първенци. Ще ни бъде много трудно, защото младите изпълнители доказаха, че са много талантливи. Целта ни е да поощряваме техния талант, затова им даваме възможност да се изявят и на международната сцена на етнофестивала, който ние органзираме", заяви регионалният лидер на КНСБ в Пиринския край Емануил Манолов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай