Кметове приютяват закъсали в преспите

Кметове приютяват закъсали в преспите | StandartNews.com

Добрич. Кметовете на общини в област Добрич докладваха за готовността си за зимата, като впечатление прави, че масово в пограничните общини Шабла, Каварна, Балчик и Генерал Тошево имат готовност, ако падне зимен капан, да настаняват пътници от закъсали превозни средства в залите на общините и в кметствата по селата.

Шефът на Гранична полиция Руслан Томов обърна внимание върху факта, че при тежки зимни условия трябва да се почистват добре самите гранични пунктове, за да има къде ТИР-ове и автобуси да изчакат разчистването на пътищата.

За пореден път тази година двата гранични пункта в областта - на Кардам и Дуранкулак, не са оборудвани с химически тоалетни, а и на практика нямат заведения за хранене, което е проблем при хващането на капан през зимата. Това пък често се случва в областта, тъй като има предпоставки за навявания и образуване на преспи. Представител на община Балчик попита защо не се монтират по републиканската пътна мрежа съоръжения против снегонавяване, за което директорът на Областно пътно управление инж. Светославов заяви, че въпросът е поставен в Агенция "Пътна инфраструктура", но оттам са казали, че нямат средства. Светославов заяви, че за област Добрич след направено обследване, е установено, че са нужни 17 км такива съоръжения, които да бъдат монтирани на най-проблемните пътни участъци.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай