Кметът на Петрич представи екипа си

Кметът на Петрич представи екипа си | StandartNews.com

Няма да допусна имитиране на дейност, увери Димитър Бръчков

Кметът на община Петрич Димитър Бръчков представи управленския си екип на специална пресконференция. Новата структура на общинската администрация вече е внесена в общинския съвет за гласуване.

„Държа да отбележа, че съм заложил при избора си на експертността! Заложил съм на хора специалисти – всеки от тях с натрупан богат опит в професията си, с готовност и визия да работи за една динамично развиваща се община", заяви градоначалникът. Той ще има трима заместници. Минка Салагьорова ще е зам.-кмет по строителството, адвокат Илко Стоянов, който е общински съветник в Благоевград, ще зам.-кмет по финансите, а Илиана Попова - зам.-кмет по хуманитарните дейности. „Строителството е „язвата" в 16-годишното управление на бившия кмет. Като строителен инженер и дългогодишен сътрудник в НС г-жа Минка Салагьорова ще успее да промени коренно модела на работа в този отдел, да отстрани пропуските, да въведе ясните правила и отговорности и да контролира ефективно за изпълнението им от служителите", заяви Бръчков.

Той вярва, че Илко Стоянов е специалист във финансовото и търговско право, затова ще работи така, че да не се повтарят порочни практики относно финансовата дисциплина на община Петрич. Илияна Попова ще отговаря за образование, здравеопазване, култура, спорт и туризъм. Тя е финансист, има и педагогическо образование.

Велко Велев ще бъде главен секретар на общинска администрация.

Началник канцелария ще е Ивайло Попов. Той пряко ще работи с кметовете и кметски наместници на села. Ще помага проблемите на населените места да бъдат извеждани по приоритети, да бъдат констатирани на място и да има равнопоставеност.

„Тези специалисти ще държа пряко отговорни за произтичащите от ресорите им задължения. Няма да допусна, нито да толерирам имитиране на дейност или такава, която е в разрез с очаквания на петричани за смяна на модела на управление! Те заради тази промяна гласуваха срещу статуквото! И ние сме длъжни да оправдаем това доверие!", каза още новият кмет на община Петрич.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай