Кметъла зарадва роми за празника

Кметъла зарадва роми за празника | StandartNews.com

Кметът на Каварна Цонко Цонев поздрави ромите от квартал "Хаджи Димитър" в морския град за празника им и ги зарадва с новината, че скоро нови работни места ще бъдат отворени, защото до края на месеца се очаква да заработи новата фабрика за преработка на рапани.

По традиция Международния ден на ромите в Каварна бе отбелязан с пищен празник, на който махалата, добила известност като ромския "Бевърли Хилс" заради красивите къщи, асфалтирани улици и добре живеещи роми, които работят, имат свои фирми и децата им ходят на детска градина и училище, за поредна година връчи почетни грамоти. Този път званието "Почетен ром" бе присъдено на актьора Владислав Карамфилов и разследващия журналист Васил Иванов. Актьорът с присъщото си чувство за хумор се появи дегизиран като истински ром и отправи поздрав с думите: „Одевел те дел туменге зурлите тай бахталипе!" - „Господ да ви дава здраве и щастие". След това той сподели, че не е от значение цветът на кожата, религиозната принадлежност, а това, че просто трябва да бъдем човеци един към друг.

В купона със свои изпълнения се включиха възпитаниците на детските градини и училищата от общината, както и гости от Тутракан. Специален поздрав за всички бяха изпълненията на оркестър „Тракия" и Иво Папазов – Ибряма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай