Кмет с коледно обръщение с превод за глухонеми

Кмет с коледно обръщение с превод за глухонеми | StandartNews.com

Велико Търново. Коледно видеобръщение с жестомимичен превод записа и качи на официалната страница на Община Павликени кметът инж.Емануил Манолов. Жестомимичният превод е направен от Мариана Станчева, председател на Съюза на глухонемите за региона. За първи път кмет показва такова отношение към глухонемите хора, стана ясно по време на снимките на клипа. Необикновеното видео е провокирано от намерението на Община Павликени да осигури равен достъп до информация за всички жители на населените места. Около 50 души са глухонемите в общината.

От своя кабинет кметът пожелава на съгражданите си да не забравят ценностите, които ни обединяват. „Да бъдат смирени душите ни. Да обичаме повече. Да се радваме на малките победи в делничния ден. Да проявяваме разбиране към околните. Да вярваме в собствените си сили и в доброто. Нека бъдем състрадателни и грижовни, да отворим сърцата си към самотните", казва инж.Манолов в словото си.

„Изтичащата 2013 година беше успешна за нас. Градът се преобразяваше с всеки следващ ден. Работихме здраво, без да разчитаме на чудеса. Проектите ни се развиваха с времето и днес всички те са на старта на строителството. Павликени създаде международни връзки, които ще укрепваме като дългогодишни приятелства. Имахме средства и за социалното дело, и за здравеопазването, и за образованието. Отделяхме пари за благоустрояване, култура и спорт. Не оставихме нито един наш съгражданин без подкрепа. Не обърнахме гръб на останалите населени места
в Общината и отговорно се отнесохме към всеки техен проблем.", казва още кметът.

Целият видеоклип можете да гледате Youtube или в официалния сайт на Община Павликени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай