Кмет гони борчлии с частни бирници

Монтана се надява да напълни хазната до края на годината

Кмет гони борчлии с частни бирници | StandartNews.com

Монтана. Община Монтана организира акция са събиране на дългове. В нея са впрегнати и усилията на частните бирници. 

Министерствата на вътрешните работи, на здравеопазването и на земеделието дължат на местната хазна такса смет за над 100 000 лева, съобщи кметът Златко Живков. Парите са за събиране на боклука за миналата и настоящата година. Най-много – 50 000 лева, има да плаща областната дирекция на МВР, 30 000 лв. – пожарната.

Над 50 са обществените длъжници на общината за изхвърлянето на боклука. До момента са събрани 66% от предвидените средства от такси. Вместо 3,6 млн. лева, досега са постъпили 2,4 млн. лева. По тази причина общината финансира почистването на града със средства от други приходи.

Местната власт очаква до края на годината да събере дълговете си. За целта в акцията са включени и частни съдебни изпълнители.

Общините от областта, чиито отпадъци се обработват на регионалното депо в Монтана, също задлъжняват на общината домакин. През 2012 година те не са заложили в бюджетите си средства за обрабтка на боклука, каквато вече се прави от сепаратора, изграден на сметището в Монтана. Надяваме се през 2013 година да получим и тези средства, допълни Златко Живков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай