Казанлък награди най-добрите младежки инициативи

Казанлък награди най-добрите младежки инициативи | StandartNews.com

За поредна община Казанлък отличи най-добри младежки инициативи на 2014 г. На първо място бе класиран единодушно проект ,,Излъгал бурята" на Юнайтед авангард артист. Организацията се изправя очи в очи с проблемите и ,,забранените неща", които дебнат младите хора отвсякъде - зависимости, нелечими болести, трафик на хора и се ангажира с дейности за тяхната превенция, превъплътени във филми. Благодарение на проекта ,,Излъгал бурята" бе спасен не един човешки живот, твърдят инициаторитe.

Кметът на Казанлък Галина Стоянова връчи наградата на победителите и поздрави младежите за проявената съпричастност, креативност и активност в името на различни каузи. Тя изрази своето удовлетворение, че напълно обновеният Младежки дом в Градано розите, който предоставя чудесна база за младежки инициативи, все повече се изпълва със съдържание от самите млади хора. С втора награда бе отличен проекта на сдружение с нестопанска цел ,,Зелена светлина в България" за въвеждане на белгийския модел на съставяне на младежки общински съвет. Трета награда заслужи ежегодната младежка инициатива на фондация ,,Дон Боско – България" - ,,Повече спорт, по-малко зависимости" за Световния ден за борба с тютюнопушенето.

Отличия получиха още няколко младежки организации и иницативи - младежкият център „Взаимопомощ", организирал традиционния ,,Еко фест Копринка 2014", младежкия червен кръст за благотворителния концерт в помощ на пострадалите от наводненията и младежкият общински съвет за инициативата им по повод Световния ден на шахмата.

Фото – пресцентър на община Казанлък

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай