Касите за местни данъци във Варна работят извънредно

Касите за местни данъци във Варна работят извънредно | StandartNews.com

Общините предоставят множество възможности на гражданите за заплащане на местните данъци и такси. Кметството в морската столица Варна обяви, че касите на дирекция „Местни данъци" ще работят извънредно през април. Всички – физически и юридически лица, могат да платят дължимите налози освен в работните дни, също и в съботните дни през април – на 2, 9, 16 и 23 април от 9 до 15 часа, съобщиха от общината. Освен това от кметството припомнят, че всички платили налозите си към местната хазна в пълния им размер до края на април ще ползват 5% отстъпка. Отстъпката ще важи и за първия работен ден на май – 3, тъй като тази година 30 април е в събота и съвпада с Великденските празници в страната.

Задълженията към общинската хазна могат да се внасят в брой, чрез пощенски запис или по банков път. За улеснение на гражданите на касите на дирекция „Местни данъци" са поставени ПОС – терминални устройства.

Патентният данък се заплаща на четири равни вноски, като до 30 април трябва да бъде направена втората вноска. Туристическият данък трябва да се внесе до 15-о число на месеца, следващ месеца, през който са предоставени нощувките, припомнят от дирекция „Местни данъци и такси" към община Варна.

За жителите на община град Добрич кметството съобщи, че е договорило още една възможност за плащане на местните налози – те могат да бъдат плащани вече и във всеки клон на "Български пощи" ЕАД. Целта е да се улеснят гражданите при избор как да платят налога си, казват от общината. Оттам припомнят, че плащане на местни данъци и такси може да се прави на касата в дирекция „Местни данъци и такси", по банков път, чрез системата Easy pay или online през сайта на общината - за регистрирани в ePay.bg клиенти . При заплащане в "Български пощи" има потребителска такса в зависимост от размера на данъците, предупреждават от общината. Статистиката на общината досега показва, че най-предпочитаният начин досега е на касата на дирекцията, където може да се заплати и чрез пос-терминал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай