Кървава заря попречи на Стефан да стане дядо

Кървава заря попречи на Стефан да стане дядо | StandartNews.com

Русе. "Вместо да се радва на първо внуче, се прости с живота" - това редяха през сълзи близките на трагично загиналия 49-годишен бизнесмен Стефан Велев. Той бе погребан в Русе ден след като новогодишен фойерверк го рани смъртоносно в главата. Трагедията промени безвъзвратно живота на най-близките му хора - майка и двама синове.

Бизнесменът бе положен в затворен ковчег, до който неудържимо ридаеше майка му, двете му пораснали деца също не успяваха да спрат сълзите.

Катедралният храм "Св. Троица" се оказа тесен за близките, приятелите и колегите, дошли да се простят с Велев. Хората търпеливо изчакваха реда си на опашка, която се изви пред храма. След опелото траурният кортеж се отправи към гробищен парк "Чародейка", където бе положено тялото на бизнесмена.

"Божичко, колко нелепа смърт. Той беше изключително слънчев, човечен, неповторим. Отиде си малко преди да навърши 50 години и преди да прегърне първото си внуче. В началото на годината трябваше да стане дядо, а не да отива в земята в разцвета на силите си", редяха през сълзи негови близки. Всички твърдят, че за него няма как да се намери дори един човек да каже лоша дума. "Беше изключителен", хлипат и негови служители.

Новината за трагичния инцидент обиколи неговите приятели минути след трагедията. Повечето не могли да повярват.  След наздравиците с шампанско за първите минути на новата година Стефан като домакин излязъл на двора, за да запали фойерверките за изненада гостите си, но ракетата го взривила.

Стефан Велев бил собственик на няколко фирми. Занимавал се с търговия с цигари, напитки и храни. Държал няколко магазина и павилиони за сладки изделия, алкохол и тютюневи изделия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай