Кърджалийски хористи възхитиха гръцката публика

Кърджалийски хористи възхитиха гръцката публика  | StandartNews.com

Хор „Незабравки"от Кърджали възхити гръцката публика в Паралия Катерини. Дамите под диригентството на Марин Владинов изпълниха обработка на народни и църковни песни. В репертоара си бяха включили и пести от известни български попизпълнители.

На сцената на Международния хоров фестивал „Музика и море" в Гърция се изявиха хорови състави от България, Босна и Херцеговина, Латвия, Литва и Сърбия. След отличното си представяне хористките от Кърджали получиха покана за участия във фестивали в Охрид и Шумен.

Дамски хор „Незабравки" е създаден през 1967 г. Почти четири десетилетия негов ръководител е Марин Владинов. В момента корепетитор на състава и композитор на много от песните е известната музикална педагожка Радост Попова.

През годините хор „Незабравки" е участвал в много хорови фестивали в България, Германия, Чехословакия и Гърция. Има записи в радио София и радио Стара Загора. Изнасял е концерти в зала 1 на НДК и зала "България".От 1996 г. е към НЧ „Обединение 1913" Кърджали, съобщи Камелия Чолакова, секретар на читалището.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай