Кърджалийски актьори готови на протест

Кърджалийски актьори готови на протест | StandartNews.com

Актьори от театъра в Кърджали са изпратили писмо до министъра на културата Вежди Рашидов и до председателя на Съюза на артистите в България, с което искат отстраняването на директора Гълъб Бочуков. Те са категорични, че ако не получат отговор може да се стигне и до гражданско неподчинение.

Недоволството им е продиктувано от факта, че ръководството на театъра работи непрозрачно и не са запознати с оздравителната програма на културната институция.

„Няма никакъв диалог и сезонът може да бъде провален, коментираха от синдикалната организация. Те припомниха, че за намаляване на натрупания дълг от предишното ръководство от близо 170 хил. лв. вр. и. длъжността директор е извършил съкращения и актьорите са преминали на 4 –часов работен ден в продължение на няколко месеца". Но в същото време се назначат нови хора, а заплатите на шефовете стигат 1000 лв. Само преди седмица е съкратен и отговорникът по постановъчната част без да му бъде връчено предизвестие", обясниха артистите. Според тях в други театри в страната с натрупани много по- големи задължения от кърджалийския театър, не са предприети подобни мерки.

ДКТ „Димитър Димов" Кърджали е създаден през 1960 г. и започва новия си 55 –ти театрален сезон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай