Кърджали ще има вода за Коледните празници

Кърджали ще има вода за Коледните празници | StandartNews.com

Кърджали. Областният управител на Кърджали Бисер Николов и инж. Кера Василева, управител на Водното дружество, инспектираха строителните работи до изградения байпас по новият 211-метров участък на довеждащия водопровод. През последните дни заради ремонта в областния град и околните села водоподаването бе нарушено, което изнерви хората.

„Възможно е по високите етажи на жилищните сгради в град Кърджали да се усеща разлика в налягането на питейната вода от 22.00 часа до 6.00 часа сутринта. Налягането ще е по-ниско през нощта, за да се предотврати авария до приключване на реконструкцията на довеждащия водопровод по ул. „Климент Охридски", коментира инж. Кера Василева, управител на ВиК – Кърджали. Очаква се строителните работи да бъдат завършени няколко дни преди Коледа.

211м от стария водопровод ще бъдат подменени. Средствата са предоставени от МРРБ по искане на областния управител на Кърджали Бисер Николов.

„Подмяната на участъка е неотложна, тъй като водопроводът можеше да аварира всеки момент и да останем без питейна вода за дълъг период от време", обясни Бисер Николов. По думите му една аварийна ситуация е можело да провокира свлачищни процеси и да създаде риск за пътя Кърджали – с. Енчец. Проблемите, които създава старият участък на довеждащия водопровод, са известни от няколко години.

Реконструкцията беше част от обект „Реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа на гр. Кърджали – ІІ етап" по договор № 255 от 8 октомври 2008г. с възложител МРРБ. През август 2009 г. финансирането на обекта бе прекратено с писмо на тогавашния министър на регионалното развитие и благоустройството и последва спиране на строителството с акт №10 от 24 август 2009 г., уточниха от пресцентъра на областна администрация в Кърджали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай