Кърджали подкрепи национална инициатива “Аз съм бъдещето! Не ме убивай!”

Кърджали подкрепи национална инициатива “Аз съм бъдещето! Не ме убивай!” | StandartNews.com

И Кърджали подкрепи национална инициатива "Аз съм бъдещето! Не ме убивай!". В мирното шествие в памет на загиналите по пътищата на България се включиха се много млади хора, майки с колички, общински служители и граждани. Участваха възпитаници на клубните форми на Обединен детски комплекс, мажоретният състав при СОУ „Отец Паисий", първи ученически гвардейски отряд при ГПЧЕ „Христо Ботев", ученици от учебни заведения.

„Това не е шествие на близките на загиналите, както много си мислят. То е на всички здраво мислещи хора, които искат да останат живи и да отгледат децата си без страх", каза секретарят на община Сезгин Бекир.

По пътищата на страната става все по страшно. Нека покажем, заедно нашата гражданска позиция и заявим гласно, че не сме безразлични към това което се случва става", каза директорката на ОДК Златка Пеньова и припомни тъжната статистика, която сочи, че всеки ден три деца стават жертви на катастрофи. На територията на област Кърджали от началото на годината до края на май са регистрирани общо 176 пътнотранспортни произшествия, като 49 от тях са тежки без загинали и 58 ранени. За същият период има 8 ПТП, при които са пострадали 8 деца и юноши.

Шествието в Кърджали премина по централния бул. „България", в края пред входа на новия парк „Арпезос Север" бяха положени цветя в памет на загиналите по пътищата на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай