Кърджали почете паметта на хилядите загинали при пътни инциденти

Кърджали почете паметта на хилядите загинали при пътни инциденти  | StandartNews.com

Възпитаници на Езиковата гимназия "Христо Ботев" в Кърджали почетоха паметта на хилядите загинали при пътни инциденти. Рано тази сутрин учениците от първа смяна поставиха цвете върху пешеходната пътека на бул."Беломорски" до училището. За близо 10 минути движението по булеварда в участъка бе спряно. Акцията на младежите предизвика възхищение и съпричастност у шофьорите, които изчакаха търпеливо.

Преди да поднесат цветя, учениците бяха запознати с черната статистика. Само в област Кърджали от началото на годината са регистрирани 377 пътно-транспортни произшествия, от които 114 тежки със 146 ранени и трима убити. Един от убитите е бил пешеходец.

Загиналите по пътищата на страната и по света бяха почетени с едноминутно мълчание. Актът на възпоменание бе подкрепен и от ръководството на гимназията, което се включи в инициативата. През целя ден, в коридора на ГПЧЕ "Христо Ботев" се излъчват клипове и презентации със статистика за пътния травматизъм и препоръки към учениците, като участници в движението по пътищата, в качеството им на пешеходци и велосипедисти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай